Endüstriyel Doğalgaz Tesisatı

Doğalgaz; her türlü endüstri, sanayi, toplu konut ve konutların ekonomik olduğu sürece vazgeçilmez enerji kaynağıdır. Yakıt olarak diğer yakıtlara göre baca gazı emisyonu açısından en çevreci yakıt türüdür. Kullanım kolaylığı ve ucuz olması bakımından sanayi tesislerinde tercih edilen yakıtların başında gelir. Sanayi tesislerinin doğalgaz dönüşümü, teknik şartnameler çerçevesinde, gazın teslim noktasında yakıcı cihaz ve ünitelerine kadar boru şebeke ve bu şebekeler dahilinde teknik emniyetin sağlanması, tüm kademelerde gazın akışından yanma noktasına kadar belirlenen teknik esaslar dahilinde olmalıdır.

Sanayi tesislerinde ihtiyaç duyulan gaz debisi ve basınç değerleri gaz teslim noktalarına kadar kapasite artışına uygun olmalıdır. Kazan daireleri, buhar-kızgın yağ ısı santralleri, pişirme kurutma amaçlı tünel veya kamara tip fırınlar, tekstil amaçlı tesislerde ramöz makinaları , döküm ergitme ocakları, homojenizasyon fırınları, tavlama ocakları, daldırma tip ergitme havuzları, döner tip ısı jeneratörlü kurutucular ve bu ünitelerde yakıcı cihaz olarak kullanılan atmosfarik, üflemeli gaz brulörleri ve gaz bekleri, EX-pro of emniyet sistemleri, teknik şartname açısından irdelenmeli, doğru tercihler yapılmalı ve gerekli adaptasyonlar yerine getirilmelidir. Özellikle kapalı mekanlarda olası gaz kaçaklarına karşı gerekli emniyet tedbirleri özenle alınmalıdır.

Buhar Tesisat

Buhar geçmişte olduğu gibi günümüzde de endüstride ve güç üretiminde yaygın olarak kullanılan ve çok iyi özellikleri olan bir ısı transfer akışkanıdır. Buhar tesisatı sıcak su, kaynar su veya termik yağlara göre çok karmaşıktır. Yapımda ve işletmede bilgi ve özen ister.

Kızgın Yağ Tesisatı

Kızgın yağ sistemleri, endüstriyel tesislerde diğer alternatif akışkanların ulaşamıyacağı yüksek sıcaklıklı akışkan ihtiyacını, düşük basınçta karşılamak için kullanılan sistemlerdir. Yüksek sıcaklıklarda ısı üretimi ve transferi, verimli ve güvenli bir şekilde kızgın yağ sistemleri ile sağlanabilmektedir.

Yangın Tesisatı
Yangından korunma tesisatı bina içi ve bina dışı olarak iki kısımda incelenir. Bina içi yangından korunma tesisatı
  • Boru – Hortum
  • Sprinkler (yağmurlama)
  • Kimyasal Söndürme
Olarak üç bölümde incelenir. Sprinkler(yağmurlama) sistemleri ve kimyasal söndürücüler daha çok endüstriyel ve ticari yapılarda kullanılır. Konut tipi yapılarda ise temel yangından korunma sistemi boru-hortum tesisatıdır. Yangın tesisatı tasarımında belediye ve itfaiyelerin hazırladıkları şartnameler ve yönetmelikler ulusal ve uluslar arası standartların yanında sigorta şirketlerinin şartnameleri de esas alınır. Yapı dışı yangından korunma tesisatı: Merkezi su besleme sistemleri, yalnız içme ve kullanma suyu sağlamaya değil aynı zamandan yangından korunmaya da hizmet ederler. Nüfusu 20.000 kişiden fazla olan yerleşim yerlerinde yangından korunma, ana boruların, su depolarının ve mekanik tesisatın tasarımında önemli rol oynamaz. Çünkü yangın söndürmede kullanılacak su debisi içme ve kullanma suyu debisinin çok altındadır. Bu sebeple şebekeye yalnızca yangın hidrantları eklenir ve bu hidrantların üzerinde bulunduğu boru devresi için uygun çaplar seçilir. Yangın hidrantları yapı dışı yangından korunma tesisatının en önemli elamanlarıdır. Yeraltı ve yerüstü yangın hidrantları olmak üzere iki gruba ayrılır. Yeraltı yangın hidrantlarının çapı 80mm ventil çapı 70mm’dir.Montajları oldukça kolay olup bağlandıkları noktalar da geçişlere engel olmazlar. Yerüstü hidrantları bağlantı ve ventil çapı 100mm değerindedir. Daha fazla kapasiteli ve hizmete her an hazırdır. Pahalı ve geçişe engel olabilirler Yangın hidrant Aralıkları 80-100m daha geniş yerleşimlerde ise120m aralıkla döşenebilmektedir.100x100m bir alan için dakikada 1800 litre su alabilme imkânı sağlamalıdır.

NRC

NRC MÜHENDİSLİK, her biri deneyimli ve kendi alanında uzman elemanlarımız, profesyonel yöneticilerimiz ile birlikte…

Hızlı Menü

Hizmetlerimiz

Doğalgaz Sistemleri
Evsel Doğalgaz Tesisatı
Yangınla Mücadele Sistemi
Mekanik Tesisat

Bize Ulaşın